Na de acties op Schiphol en bij de NS leggen de schoonmakers nu ook het werk neer in ziekenhuizen, hogescholen en universiteiten.
De branche wil hiermee betere arbeidsomstandigheden afdwingen.

Door het werk neer te leggen in ziekenhuizen, hogescholen en universiteiten hoopt de FNV Schoonmaak dat tijdens de cao-onderhandelingen rekening wordt gehouden met de arbeidsomstandigheden binnen de schoonmaakbranche. Er is nu vaak te weining tijd om goed schoon te maken. De schoonmakers worden aangesproken op hun geleverde kwaliteit door de opdrachtgevers terwijl de schoonmakers zich houden aan de opdracht van hun werkgever.

Zodra de werkgevers vervangende schoonmakers in wil zetten om het werk te doen, hervatten de stakers de werkzaamheden. Hierdoor lopen de kosten voor de werkgevers op. Overigens zijn er wel afspraken gemaakt om de patiënten in de ziekenhuizen zo veel mogelijk te ontzien. Operatiekamers worden wel schoongemaakt zodat er geen onnodige wachtlijsten onstaan door deze acties.

Knijn & Damsma Schoonmakers volgt de ontwikkelingen terwijl wij onverminderd doorgaan met onze werkzaamheden! Ook tijdens deze stakingsperiode binnen onze branche staan wij klaar voor onze klanten.

 

Bron: nu.nl

vorige overzicht volgende