15/08/2013

Spinnenbestrijding

Veel mensen zijn bang van spinnen. Van de 42.000 spinnensoorten, waarvan er ongeveer 700 in Nederland leven, zijn er echter maar 2 die een gevaarlijke bijt hebben; de Zwarte Weduwe en de Bruine Kluizenaar.

De spinnen die wij meestal tegen komen zijn:

  • Kruisspin (Araneus diadematus)
  • Trilspin (Pholcus phalangioides) ;;;
  • Gruize huisspin (Tegenaria domestica)
  • Huiszebraspin (Salticus scenicus)

De kruisspin treffen we buiten in tuinen en plantsoenen aan terwijl de trilspin, de huisspin en de huiszebraspin het liefste bij ons binnen wonen. Van de spinnen op zich hebben we weinig last. Ze zijn zelfs nuttig in huis. Ze vangen muggen en vliegen in hun web. De spinnenwebben zorgen wel voor overlast net als de ontlasting van de spinnen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het preventief behandelen met spinnenreiniger kan ook veel overlast voorkomen. Door vlak voor het begin van het spinnenseizoen, april t/m augustus, uw huis aan de buitenkant te laten behandelen voorkomt dat de spinnen zich nestelen in gaten en kieren in uw woning. Het is wel raadzaam om deze behandeling aan het einde van het seizoen te herhalen zodat u de spinnen zich in de winter niet nestelen en de spinnenplaag in het voorjaar weer terugkomt.

Het bestrijdingsmiddel waarmee wij werken werkt tegen alle vliegende en kruipende insecten waaronder spinnen, vliegen, vlooien, kevers, krekels en pissebedden.

Omdat ieder pand anders is informeren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden bij uw pand of woning.

vorige overzicht volgende