Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft tussen 2009 en 2012 in 3 delen van het land speciale Schoonmaak Interventieteams (SIT) opgericht om misstanden in de branche aan het licht te brengen.

Het doel van de SIT was met name om illegale tewerkstelling en onderbetaling aan werknemers tegen te gaan. Daarnaast werd belasting-, premie- en uitkeringsfraude onder de loep genomen.

Er zijn in totaal 632 inspecties verricht waarbij in totaal 1.450 bedrijven zijn gecontroleerd op naleving van de belasting-, arbeidsmarkt- en sociale zekerheidswetgeving.

De inspectie SZW heeft voor een bedrag van ruim € 5,4 mln aan boetebeschikkingen verzonden naar werkgevers die een overtreding hebben begaan. De belastingdienst heeft nog een slordige € 27,2 mln aan correcties en boetes opgelegd.

In Noord-Holland zijn bij 51% van de schoonmaakbedrijven, 60% van de glazenwasbedrijven en 32% van de opdrachtgevers overtredingen geconstateerd.

Wij kunnen u geruststellen: Knijn & Damsma Schoonmakers behoort tot geen van deze bedrijven! Wij blijven van ons vak een specialisme maken waarbij ook de regelgeving in acht wordt genomen.

Het gehele rapport is terug te lezen op: http://www.inspectieszw.nl/actueel/nieuwsberichten/veel_overtredingen_in_de_schoonmaaksector.aspx

vorige overzicht volgende