Ongenode gasten
Ongedierte neemt geen vakantie. In de vakantieperiode zijn er vaak minder mensen aanwezig in een pand. In sommige gevallen wordt de schoonmaak dan op een laag pitje gezet. Dit kan leiden tot overlast van ongedierte. Het bestrijden van ongedierte begint bij zorgvuldig schoonmaken en –houden van de omgeving. Ongedierte, zoals mieren, zilver- en papiervisjes, komen af op voedselresten. Door alle etenswaren en -resten steeds meteen op te ruimen en daarna goed schoon te maken kan overlast beperkt of zelfs uitgesloten worden.

Zilver- of papiervisjes
In veel gebouwen leven zilver- of papiervisjes. De zilvervisjes zijn echte liefhebbers van suiker terwijl papiervisjes zich bij voorkeur in leven houden met uw archief of boekenverzameling.

Als u last heeft van zilver- of papiervisjes hoeft dat niet te maken te hebben met slechte hygiëne. De visjes zijn echte reizigers en kunnen bijvoorbeeld via uw bestelde pakket bij uw pand binnen zijn gekomen. Het zilvervisje houdt van een omgeving met een hoge luchtvochtigheid terwijl het papiervisje liever in een droge omgeving verblijft. De visjes kunnen acht jaar worden en een jaar zonder eten in leven blijven.

Lastige last
De visjes kunnen niet worden uitgeroeid! Bestrijden door middel van gif kan wel, maar ze helemaal uitroeien is bijna onmogelijk. Ook professionele bestrijdingsbedrijven lukt het in de meeste gevallen niet om u van dit ongemak af te helpen. De visjes leggen eitjes in kieren en gaten waar bestrijdingsmiddelen niet komen.

Schoon en fris
De insecten vormen niet direct een gevaar voor de gezondheid, maar u ziet ze vast liever gaan dan komen. Hoewel, zoals al eerder aangegeven, deze beestjes niets te maken hoeven hebben met een slechte hygiëne kunnen ze wel een slechte indruk achterlaten bij bezoekers van uw pand. Het goed schoonhouden van alle ruimtes kan een hoop ongemak voorkomen. De beestjes worden meteen verwijderd en uw bedrijf heeft weer een schone en frisse uitstraling.

Schoonmaken is een vak, goed schoonmaken een specialisme

vorige overzicht volgende