De aanschaf van zonnepanelen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Deze energiebron is (op termijn) goedkoop en draagt bij aan een duurzame samenleving.

Zonnepanelen worden schuin op daken geplaatst teneinde zoveel mogelijk rendement te genereren. Door de schuine stand van de panelen zullen regenbuien het meeste vuil eraf spoelen. De panelen worden hierdoor ook verkocht als “zelfreinigend” en “onderhoudsvrij”. Het glas op de panelen heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het minder vuil zal vasthouden dan gewone ramen.

Vuil, zoals bladeren, vogelpoep en zand, kan ervoor zorgen dat de energieproductie afneemt. Het energieverlies kan zelfs oplopen tot 25% of meer. Vuil kan ook de levensduur van uw kostbare panelen verkorten.

Installateurs zullen u adviseren om de panelen eenmaal per jaar te (laten) reinigen om de energieproductie zo optimaal mogelijk te houden en de levensduur van de panelen te verlengen.

Knijn & Damsma Schoonmakers beschikt over het juiste materiaal en mensen met kennis om uw hierbij van dienst te zijn. Met onze hoogwerkers kunnen wij ook de panelen op schuine daken goed bereiken. U hoeft dan zelf geen onnodige risico’s te lopen door het dak te beklimmen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

   

vorige overzicht volgende