De centrale overheid heeft vorig jaar al kenbaar gemaakt weer over te willen stappen op inbesteding van schoonmaakpersoneel. De gemeente Amsterdam volgt dit voorbeeld.

Dat de gemeente Amsterdam eind 2013 een nieuwe raamovereenkomst voor 8 jaar heeft gesloten lijkt dit besluit niet in de weg te staan. Bij deze raamovereenkomst zijn 4 partijen betrokken die samen de schoonmaak van zo’n 250 binnen de gemeente Amsterdam gaan verzorgen.

De PvdA geeft als reactie op dit besluit aan dat de 21% BTW die een extern bedrijf bovenop het uurloon vraagt "onnodige geldverspilling" is. Tevens stellen ze dat "een goed georganiseerde gemeentelijke organisatie efficiënter werkt dan het inhuren van een externe".

Afgelopen week was in de kranten te lezen dat de gemeente Amsterdam tussen nu en 2018, 3.000 van de 13.000 fulltime banen wil laten verdwijnen. Er is een Amsterdamse School opgericht, die ambtenaren geschikt moet maken voor ander werk. Ze weten alleen nog niet hoe dat zal gaan. Wellicht dat ze ook een zwabbertjesdag (stichting Nelis) in het leven kunnen roepen voor de ambtenaren. Een soort snuffelstage binnen de schoonmaak die ze in eigen beheer willen uitvoeren. De overtallige ambtenaren die voorheen achter de loketten stonden kunnen dan kijken of ze binnen de schoonmaak ingezet kunnen worden. Het is maar een idee…

Wij blijven de berichten volgen!

Bron: Professioneel Schoonmaken

vorige overzicht volgende