Uit onderzoek is gebleken dat ruim 80 procent van de infecties worden veroorzaakt door aanraking.

De meeste mensen denken dan aan het aanraken van een toiletbril. Wat men vergeet is dat we lichtknoppen, kranen, maar ook deuren de hele dag door aanraken. Meestal wassen we voor het openen van een deur niet onze handen. Wel wassen we onze handen na een bezoek aan het toilet (althans, de meeste van ons doen dat).

De levensmiddelen industrie mocht zich houden aan de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points ofwel een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen). Dit controleproces, uitgaande van de Europese Unie, wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. Met name binnen deze levensmiddelenindustrie en in de gezondheidszorg is een goede hygiëne noodzakelijk en soms zelfs van levensbelang.

Door met name tijdsgebrek, gemakzucht en routines vergeet men echter om regelmatig de handen te wassen buiten het toiletbezoek om. Slechts in 40 procent van de gevallen worden de regels voor goede handhygiëne toegepast.

Cleanic heeft hier een oplossing voor bedacht: Purehold. Een deurdispensor systeem met antibacteriële coating. Speciaal voor de levensmiddelenindustrie en de gezondheidszorg is dit product ontwikkeld.

Deze dispensor kan op standaarddeuren, pendeldeuren en branddeuren geplaatst worden. Zodra met het dispensorgedeelte van de deur beet pakt, wordt een dosering alcoholgel verstrekt. Na het loslaten van de hendel wrijft met de handen langs elkaar zodat beide handen gedesinfecteerd worden.

De deurhendel beschikt desgewenst ook over een greep zonder dispensor zodat mensen met volle handen geen natte armen of mouwen krijgen.

 

Bron: cleanic, Professioneel Schoonmaken

vorige overzicht volgende