Innovatie binnen de schoonmaakbranche of overbodige luxe?

Met gebruik van Google Glass wil Alpheios haar medewerkers op afstand helpen. Wij zijn nieuwsgierig naar het gebruik hiervan in de praktijk. Gaat het daadwerkelijk helpen of afleiden? 
Zeker is wel dat momenteel de kosten van een Google Glass nog hoog zijn en alleen voor een selectief gezelschap bereikbaar is. Google stelt de brillen alleen beschikbaar aan "gedurfde en creatieve" mensen voor $ 1.500,-- per bril! 
Zodra de bril op de markt komt voor consumenten zal de prijs waarschijnlijk niet onder de € 500,-- komen.
Al met al toch een wat prijzige methode om mee te werken.

"Als schoonmaakmedewerkers daarom vragen, kan een expert op afstand direct via de slimme bril meekijken en adviseren. Bijvoorbeeld als het gaat om een moeilijk te verwijderen vlek in het tapijt of om het coachen van een beginnende schoonmaker. Met locatiegebonden informatie krijgen schoonmakers via hun Google Glass direct melding van bijzonderheden over de ruimte waarin ze zich bevinden en kunnen ze eenvoudig meldingen over die locatie doorgeven. Google Glass moet het schoonmaakwerk naast prettiger en efficiënter ook veiliger maken. Dat kan onder meer door waar te nemen welke schoonmaakmiddelen de schoonmaakprofessional gebruikt en daar direct een aanwijzing of waarschuwing bij te geven.”

Bron: Professioneel Schoonmaken

vorige overzicht volgende