12/07/2013

Asbestrisico's

In het op 11 juli 2013 gepubliceerde artikel op NU.nl over asbestsanering wordt aangegeven dat er nog veel mis gaat bij asbestsanering. Ook de schoonmaakbranche heeft te maken met asbestrisico's. In 80% van alle gebouwen die tussen 1940 en 1994 gebouwd zijn in Nederland is asbest aanwezig.

Asbest is een mineraal met een vezelstructuur. Het is sterk, flexibel, slijtvast en bestand tegen hoge temperaturen en isolerend. Al deze eigenschappen maakte het aantrekkelijk om als bouwmateriaal toe te passen. Het menselijk lichaam is echter niet in staat om de vezels op een natuurlijke manier af te breken waardoor het inademen van asbestvezels erg schadelijk is. In Nederland geldt vanaf 1 juli 1993 een totaalverbod op asbesthoudende materialen.

Volgens Search BV vormt asbest in de meeste gevallen geen risico voor de gezondheid en is het prima te beheersen. Eigenaren van gebouwen zijn verantwoordelijk voor een beheersing van asbestrisico’s. Wij laten ons hier goed over informeren zodat ons personeel geen risico loopt.

 

Bron: Nu.nl  

http://www.nu.nl/algemeen/3523362/nog-veel-mis-bij-asbestsanering.html

http://www.asbest-search.nl/ 

vorige overzicht volgende